gør big data 
til brugbar viden

Big data betegner de store mængder af data, der konstant skabes og som ofte mangler struktur. Ligesom energi udvindes fra bølger i havet er målet at udvinde værdi af big data. Afgørende beslutninger og konkurrencemæssige fordele kan drages fra den viden, som de store mængder af data gemmer på.

 

 

hvor findes
big data? 

Big data er over det hele og skabes konstant som organisationen arbejder. Det er data, som vi umiddelbart har adgang til, men som vi ikke ejer eller arbejder struktureret med endnu.

  • Data opsamlet af målere i produktionen
  • Sociale medier som Twitter, Facebook og LinkedIn
  • Data skabt ved brug af apps vi stiller til rådighed på smartphones og tablets
  • Store mængder af transaktioner

kend din kunde
bedre end de kender sig selv

En af mulighederne med big data er at komme til at kende sine kunder bedre end de kender sig selv, eksempelvis ved at finde mønstre og tendenser. I detailbranchen kan big data udnyttes til at give kvalificerede bud på relevante varer for en given kunde. Evnen til at kende sin kunde eller klient er relevant for næsten alle virksomheder og giver også mulighed for bedre kundeservice og højere tilfredshed. 

data discovery 
og big data

Data Discovery-software såsom Microsoft PowerPivot, QlikView, Qlik Sense og Tableau bidrager med stor værdi i forbindelse med big data. 

Data Discovery-software bruger du til at gå på opdagelse i dine data og ikke mindst til at udfolde mulighederne ved big data. Kendetegnet ved disse værktøjer er: 

 

  1. De arbejder godt sammen med store mængder ustruktureret data
  2. De giver mulighed for at foretage avancerede analyser
  3. De er visuelle og intuitive
  4. De er forretningsorienterede
datavisualisering

en anden tilgang
til big data

Hvis vi vil arbejde med potentialet af big data, kræver det en noget anden proces og tilgang end vi er vant til med traditionelt data warehouse og business intelligence. Big data skal angribes med en udforskende tilgang, hvor vi går på opdagelse i data for at finde mønstre og sammenhænge, som vi kan bruge forretningsmæssigt. Den nye tilgang stiller nye krav til vores it-platform, der ikke blot skal stille disse værktøjer til rådighed, men også skal kunne gemme de nye typer af data. Samtidig kræver tilgangen såkaldte dataanalytikere, eller data scientists, der igennem intuitive værktøjer kan betragte data. Vil du vide, hvilke kompetencer du skal have som data scientist - og dermed indehaver af det mest sexede job, som det tidligere er udråbt til? 

læs guiden til 
verdens mest sexede job:
en ægte data scientist