business
intelligence

BI handler om at gøre data i en virksomhed til brugbar viden og efterfølgende konvertere denne viden til værdi. BI er at gøre brug af de mange data, der skabes i virksomheder og organisationer, således der kan træffes bedre beslutninger hurtigere og med færre ressourcer //

lær mere?

 

Jens-Jacob Thuun Aarup

Direktør og partner

M: +45 20 26 86 60

@: jja@inspari.dk

 

 

For os i Inspari og for mange af vores kunder er business intelligence software koncentreret omkring fire centrale elementer:


  • Øge virksomhedens performance
  • Træffe bedre beslutninger med færre ressourcer
  • Styre virksomhedens vækst
  • Reducere omkostningerne

 

På de følgende sider kan du læse lidt om hvilken værdi, der ligger gemt bag disse områder, eller du kan fortsætte med at læse mere om BI begrebet her //

 

 

fra data

til viden

 

For at vi kan gøre data til viden og dele det med medarbejdere i virksomheden, må vi lægge et forretningsmæssigt perspektiv ned over data. Det betyder, at vi må tage udgangspunkt i virksomhedens forretning og situation, og derefter skabe en datamodel, der passer til virksomheden. Dette gøres ofte gennem et såkaldt data warehouse, hvor data fra forretningskritiske systemer samles og sættes i en forretningsmæssig kontekst. Her skifter data fra at være mystiske tabeller i avancerede systemer til nu at være forretningsobjekter, som brugerne i forretningen kan genkende.

 

Via vores Business Intelligence software kan vi foretage en række spændende operationer som f.eks.:

 

  • Understøtte budgettering og forecast
  • Konsolidering af forskellige kilder
  • Analyser og data discovery
  • Rapportering
  • Dashboard og scorecards
  • Data mining

 

Dette kan vi gøre både på et strategisk, taktisk og operationelt niveau i vores virksomhed. Det betyder, at den samme løsning kan anvendes på mange forskellige måder, alt efter hvor du er i virksomheden. 

 

 

fra viden

til værdi

 

Når Business Intelligence software understøtter beslutningsprocesserne i virksomheden, bliver data ikke blot til viden, den bliver til viden, der giver værdi. Dette sker, når menneskerne i organisationen kommer til at arbejde med viden gennem værktøjer, der er visuelle og lette at arbejde med. Den slags værktøjer kalder vi for front-end værktøjer. De er en central del af en BI løsning sammen med metoder, processer, arkitektur og platformen. 

 

På vores sider omkring front end produkter kan du også se eksempler på anvendelsen. Du kan også læse nogle af vores kundecases, hvor du kan se, hvordan vores kunder i dag anvender vores Business Intelligence software til at hjælpe deres forretning.

 

nyhedsbrev

Har du fingeren på pulsen?

Hvis ikke, så kan vi hjælpe dig godt på vej.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende

opdateret om aktiv og intelligent brug af data.

Klik på nedenstående link for at tilmelde dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev

 

inspari a/s

Skæringvej 88

8520 Lystrup

 

Agiltevej 21

2970 Hørsholm

 

T: 70 24 56 55

@: info@inspari.dk

 
Support