styrevæksten

En række virksomheder drives af vækst, og væksten fungerer som en katalysator for fremdriften //

Hør mere om at styre vækst?

 

Jens-Jacob Thuun Aarup

Direktør og partner

M: +45 20 26 86 60

@: jja@inspari.dk

 

 

vækst er godt,

men er det godt nok?

 

En række virksomheder drives af vækst, og væksten fungerer som en katalysator for fremdriften. Men selv om vækst er godt, vil det være rart, hvis vi vidste, om det var godt nok. Vækst er ofte også ensbetydende med et øget omkostningsniveau og en række investeringer og tiltag. Det kræver sit at kunne styre disse samtidig med, at nye markeder erobres, og virksomheden vokser. Her er det vigtigt at have nogle ankerpunkter og nogle pejlemærker, der fortæller, om virksomheden er på rette kurs. Ellers kan der følge ubehagelige overraskelser, hvis markedet pludseligt ændres.

 

 

 

brug de rigtige

pejlemærker

 

Business Intelligence handler om at finde de pejlemærker og ankerpunkter, der er vigtige for virksomheden. Det kan være i form af KPI'er eller nøgletal, som vi konstant kan følge og sammenligne over tid. Således at vi kan styre virksomheden sikkert og med ro i maven. For nogle virksomheder kan det være relative sammenligninger over tid, som man konstant kan holde øje med i visuelt attraktive værktøjer. Det kan også være arbejde med forecast-data, da budgettet i en vækstvirksomhed kan være en flygtig størrelse.

 

 

 

dashboards

der giver overblik

 

At styre væksten handler også om at holde øje med sine omkostninger, og sikre at de ikke når et niveau, der ikke er sundt for virksomheden. Men hvordan ved vi hvilke omkostninger, der stiger retmæssigt som konsekvens af vores vækst, og hvilke der stiger for meget? Her kan dashboards være til stor hjælp, hvor virksomheden let kan identificere de områder, der kræver opmærksomhed lige nu. På den måde kan vi sortere de ting fra, der ikke kræver indsats lige nu, men som blot er en følgekonsekvens af virksomhedens vækst.

 

Ved at arbejde med vores data kan vi skabe værdifuld viden, der gør, at vi kan styre virksomheden bedst muligt i vækstperioder. Det gør, at vi ikke bare gør det godt nok, men at vi gør det bedst muligt.

 

blog

nyhedsbrev

Har du fingeren på pulsen?

Hvis ikke, så kan vi hjælpe dig godt på vej.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende

opdateret om aktiv og intelligent brug af data.

Klik på nedenstående link for at tilmelde dig.

 

Tilmeld nyhedsbrev

 

inspari a/s

Skæringvej 88

8520 Lystrup

 

Agiltevej 21

2970 Hørsholm

 

T: 70 24 56 55

@: info@inspari.dk

 
Support