sådan skaber du 
værdi med 
machine learning i BI

 

Forestil dig, at du kunne se ind i fremtiden og bruge den information til at træffe beslutninger i dag, og forestil dig, at du vidste, hvad der var den optimale beslutning, og at du kunne automatisere denne beslutning.

Med anvendelse af Machine Learning er dette ikke længere en fjern fremtid. Det er virkeligheden, og den er inden for rækkevidde. Machine Learning kan bruges til at forudsige, hvordan dit salg ser ud den næste måned, hvilken vej din bil skal køre, og hvilke kunder der vil stoppe med at købe dine produkter.

Ville det forandre din forretning, hvis du vidste, hvilke kunder der snart ville forlade dig og ville det forandre din forretning, hvis du forstod hvorfor?

kom godt i gang
med machine learning

 

Machine learning kan på baggrund af erfaringer finde regler og sammenhænge i store mængder af data. Machine learning skaber altså computersystemer, der kan genkende forskellige mønstre ud fra data og eksempler, og kan bruge disse erfaringer til at generalisere ud fra. Machine learning kan lære sammenhængen mellem imput og output. Google er et klassisk eksempel på machine learning, der anvender teknologien til at finde relevante svar på det, du søger.

Er du i tvivl om, hvad machine learning helt konkret kan hjælpe med? Så tag et kig på følgende idéer!

 • Hvor meget vil vi sælge næste uge?
 • Er der tekst på billedet?
 • Er der fejl på produktet?
 • Hvad er restlevetiden på et aktiv?
 • Hvilke kunder vil opsige deres abonnement næste måned?
 • Vil motoren fejle inden for de næste 5.000 km. 
 • Vil kunden købe dette produkt?
 • Er transaktionen svindel

skal vi mødes
hos dig eller hos os? 

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt. 

machine learning formlen
y=ax+b

 

Machine learning er centreret omkring formlen for den rette linie, som du sikkert kan genkende fra din skoletid:

y = ax + b.

Forestil dig, at y er dit salg af is på en given dag, og at x er temperaturen på samme dag. Machine learning kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke tal der skal sættes ind i formlen i stedet for a og b, således ligningen passer bedst for et historisk datasæt.

Forestil dig nu, at du kender tallene a og b, og at du samtidig kender vejrudsigten for den kommende uge. Nu kan du beregne y for den kommende uge, altså det forventede salg af is.

Var der nogen, der sagde oraklet fra ishuset?

 

 

 

5 trin
til at komme 
godt i gang


Vil du vide mere om, hvad det kræver, at komme i gang med machine learning, og hvordan du helt konkret starter? Følg følgende fem trin og kom hurtigt i gang med at forudsige fremtiden med machine learning.

 

 

 1. Find ud af hvilke ting du gerne vil forudse eller hvilke beslutninger du gerne vil automatisere
 2. Få en machine learning specialist til at hjælpe dig med at omsætte tanken til data
 3. Lav et pilotprojekt
 4. Estimer den forventede værdiskabelse af det færdige projekt
 5. Skalér projektet

hent gratis guide
og bliv klar til fremtidens BI


Hent guiden og få:

 • De 5 vigtigste råd til at komme rigtigt i gang
 • Use cases & inspiration fra andre virksomheder
 • en ordforklaring - hvad er hvad i de nye teknologier

hvad betyder
machine learning?

 

Kender du teknologierne Artificial Intelligence, Advanced Analytics, Data Mining, Cognitive Technologies, Predictive Analytics og Big Data Analytics?

Ja! De er nemlig bare andre ord for machine learning.

Machine learning giver dig uanede anvendelsesmuligheder, og kan ligesom flere af ovenstående teknologier hjælpe dig med både at automatisere opgaver, forstå sammenhænge, forudsige adfærd og meget meget mere.

Privacy
Vi elsker cookies & data i Inspari. Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en virtuel Oreo i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies. Ja / Nej / Læs mere