corporate performance management (cpm)

software til budgettering, forecasting og rapportering

Automatisér processer, øg sigtbarheden og styrk din virksomheds performance gennem corporate performance management.

For nogle virksomheder er budgetprocessen tung, tidskrævende og ikke mindst baseret på mavefornemmelser. Allerede inden budgettet er færdigt, skal det revideres, og når budgettet er færdigt, repræsenterer budgettet det mest kvalificerede gæt på året, der kommer. Men sådan behøver det ikke være. 

I Inspari hjælper vi vores kunder til at gentænke budgetprocessen for bedre at kunne kvalificere fremtiden. Det sker for eksempel ved hjælp af moderne tools til rapportering, budgettering og forecasting. Vi kalder det intelligent budgettering, og det kan du læse meget mere om her. 

 

hent guide

hent gratis guide:
4 trin til rullende budgettering
uden de 4 klassiske fejl

Download guiden og læs, hvordan du:

 • Finder de bedste argumenter for at få gjort op med årsbudgettet
 • Identificerer de rigtige drivere
 • Undgår at begå de 4 klassiske fejl i budgetteringsprocessen
Adaptive planning dashboard

financial dashboards
gør budgettet til
aktivt styringsredskab

Med intelligent budgettering inddrager vi historiske tal og drivere til budgettering, planlægning og forecasting for at skabe det bedste grundlag for at kvalificere fremtiden. Det betyder et farvel til en budgetproces baseret på mavefornemmelser og et goddag til aktiv styring baseret på fakta. Intelligent budgettering automatiserer budgetprocessen, og i stedet for ressourcekrævende øvelser bliver budgettet et strategisk værktøj, der starter, hvor ERP-systemet fyldt med historiske data stopper. Med intelligent budgettering kigger vi derfor både tilbage og frem i tiden for det bedst mulige overblik.

Og du får behov for en moderne platform til datadrevet rapportering, budgettering og forecasting. En platform, som kan mere, end Excel kan tilbyde dig. Excel er selvfølgelig stadig en del af din hverdag, men du får brug for en løsning skabt til samarbejde og transparens i organisationen. 

fem gode grunde 
til at gentænke
budgetprocessen  

Ofte ændrer virksomheder budgetprocessen ét skridt ad gangen. Således er de startet med at få budgettet til at rulle, så de har kunnet se 3 måneder frem i tiden. Efterfølgende, når organisationen var klar, har tilføjet ekstra de 9 måneder, så det altid er muligt at se 12 måneder frem i tiden. Uanset hvornår på året, der er tale om.

Hvis du tænker, at den traditionelle budgetproces fungerer solidt i jeres forretning, så mærk efter om følgende udsagn kunne være taget fra jeres økonomiafdeling.

 

 

 1. "Vi er udfordret af de mange regneark med hver sin sandhed, der florerer i vores virksomhed"
 2. "Vi finder ofte formelfejl, som er nedarvet gennem flere versioner. Det tager tid at rette"
 3. "Thomas, vores formelekspert, er desværre sygemeldt, og budgettet er derfor forsinket"
 4. "Vi bruger (for) meget tid på konsolidering"
 5. "Vi kan ikke se resultatet af ændringerne i budgettet så hurtigt, som vi kunne ønske os"

hvad er corporate
performance management systemer?

Corporate performance management (CPM) er systemer (software) til håndtering af diverse finansielle processer som, fx planning, forecasting, konsolidering og rapportering. Et system til CPM giver et hurtigt overblik over rigets tilstand, dvs. både generel performance og mere specifikke mål for både virksomhed og medarbejdere. Der fås et væld af forskellige systemer til performance management, som alle sikrer virksomheden ét værktøj til de finansielle processer og til automatisering af arbejdsgange.

Der er mange formål og fordele ved CPM systemer, fx at:

 • opnå én fælles sandhed
 • træffe beslutninger baseret på data, ikke mavefornemmelser
 • styrke indsigten på tværs af virksomheden
 • gøre processer dynamiske og automatiserede
 • give adgang for mange forskellige inputgivere

Hvad end motivationen for din virksomhed er, står vi klar til at hjælpe. I Inspari har vi fokus på følgende dele af CPM, nemlig budgettering, planning og forecasting samt finansiel konsolidering. Som BI-hus har vi allerede et stærkt indblik i datagrundlaget og kan derfor rådgive, implementere og supportere. 

tal med os om
intelligent budgettering

Vores konsulenter arbejder med virksomheder med ambitioner om at gentænke budgetprocessen og derigennem træffe bedre beslutninger på et datadrevet grundlag. Vi kan derfor:

 • Rådgive din virksomhed i forhold til en bedre budgetproces
 • Hjælpe med at identificere de rette drivere i forretningen
 • Understøtte den intelligente budgetproces med et intelligent værktøj
 • Yde support, når I får behov for assistance

 

 

hør mere om
performance management

Helene Lauritsen

Performance Management Consultant
hela@inspari.dk
+45 24 23 27 72

Rene Houmøller

Principal Consultant 
reh@inspari.dk
+45 61 95 66 50

Privacy
Vi elsker cookies & data i Inspari. Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en virtuel Oreo i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies. Ja / Nej / Læs mere