business intelligence
til human resources
få indblik i alle
HR aktiviteter


Medarbejderne er din vigtigste ressource, og det er dyrt at ønske en medarbejder tillykke med et nyt job, når det er ovre hos konkurrenten. Brug dine HR-data og lad business intelligence hjælpe dig med at optimere HR-aktiviteter.

Når du kan sætte ind med gode initiativer, allerede før din medarbejder skriver under det forkerte sted, er du ét skridt foran. Samtidig får du et stærkt redskab til sammensætning af de optimale teams og ressourceallokering på tværs af organisationen.

kender du også
de her udfordringer?

Du ønsker en afrapportering fra seneste måned i forhold til sygefravær, udviklingssamtaler, personaleforbrug m.m., og du skal derfor bruge meget tid på at:

  • Finde data
  • Visualisere data
  • Flytte data mellem systemer
  • Få et entydigt billede

Du kan måske ikke finde alt relevant data, hvilket gør det svært for dig at få et entydigt billede af, hvordan det reelt set er gået gennem den seneste måned. Du kan ganske enkelt ikke identificere alle medarbejderes aktiviteter, og der går data tabt, som der reelt set kunne handles ud fra og optimeres på.

Forestil dig nu at du via business intelligence havde et HR-dashboard, der giver dig det fulde overblik over dit data, og som du til enhver tid kan trække de korrekte tal fra, der kan give dig et billede af, hvordan det faktisk går med medarbejderne. Som en ekstra bonus sparer du også en masse tid på ikke at skulle fremskaffe data, og den tid kan i stedet udnyttes til funktioner i HR.

 

 

 

Power BI business intelligence marketing dashboard

HR data
dialogbaseret værktøj

Data kan anvendes som et dialogbaseret værktøj til kompetenceudvikling. Via månedlige, halvårlige eller årlige evalueringsskemaer fra medarbejderne kan medarbejderudviklingssamtaler (MUS) tage udgangspunkt i medarbejdernes oplevelser. I et HR-dashboard kan du hurtigt finde og visualisere data. Du kan sammenholde evalueringsskemaerne, og se hvor der sker fremskridt, og hvor det kan blive bedre. Evalueringsskemaerne giver dig indsigt i medarbejdernes adfærdsmønstre, og du kan se, hvor du skal gribe ind, og hvad I skal tage en dialog om. 

benchmark afdelinger
op imod hinanden

Øg performancegraden
Business intelligence i HR muliggør, at afdelingerne kan benchmarke sig op imod hinanden. I BI-løsningen kan der inkorporeres et organisationshierarki af data, sådan at du ikke kun har overblik over den enkelte medarbejder, men også har overblikket på afdelingsniveau. Du kan hurtigt trække data fra forskellige afdelinger, se overordnet hvilken der performer bedst ud fra forskellige parametre, men du kan også gå ned i hver parameter, og se hvor det går bedst, og hvor det kan gå bedre. Du får indblik i performancegraden, og når du har det, er det lettere for dig at øge den.

Positiv dialog om følsomt emne
I forlængelse af ovenstående er det også muligt at afdække antallet af fraværstimer på tværs af afdelinger. Her kan du sammenholde den højeste og laveste fraværsprocent og herefter undersøge, hvad der ligger til grund for tallene og handle herpå. Eksempelvis kan HR kigge på, hvor fraværet er lavt og undersøge grunden hertil for efterfølgende at implementere samme tiltag i de resterende afdelinger. Ved hjælp af Business intelligence i HR kan du bruge data til at skabe en positiv dialog om et ellers følsomt emne.

find dit foretrukne
BI-tool til HRTa' os gerne med på råd i valget af dit BI tool, så vi sikrer os, at du får netop det, der passer bedst til din virksomheds behov. Vi bruger markedets tre førende BI tools til datavisualisering i dashboards, nemlig Qlik Sense, Tableau og Power BI. Nedenfor er alle tre listet, og under hver finder du en gratis trial, som du kan prøve kræfter med. Leg løs og byg dit eget HR dashboard.

self-service BI

Som bruger får du mere magt. Du kan skabe fleksible og interaktive visualiseringer baseret på din egen intuition eller best practice vejledning.

 

 

stærke visualiseringer

Et brugervenligt design samt drag 'n' drop-funktionen gør det nemt og hurtigt for selv BI-nybegyndere at skabe visualiseringer.

responsivitet

Skærmstørrelsen tilpasses det enkelte device. Dermed får du maksimal frihed til at tilgå information, uanset om du anvender pc, tablet eller mobil.

 

data governance

Ét sæt nøgletal til alle i din organisation sikrer, at I kommunikerer én sandhed.

 

 

 

transparens

Let og overskueligt at visualisere udviklingen i analyserne der foretages – således kan du nemt dele de vigtige resultater med dine kollegaer.

 

 

 

 

 

 

embed hvor brugerne er

Uanset om det er et intranet eller en eksternrettet kundeportal kan du embedde Qlik Sense, der hvor jeres brugere er i forvejen. Genanvend datamodeller eller skab dem on-the-fly ved brug af de mange API’er.

 

 

 

 

 

 

 

find de rette
kandidater

En indsigt i data fra tidligere og nuværende ansatte kan give et indblik i, hvem der er de rette kandidater for virksomheden. En segmentering af medarbejdere der har forladt virksomheden inden for eksempelvis tre måneder, kan i et HR-dashboard vise, om disse typisk er mænd eller kvinder, i hvilken alder, fra hvilket område de kommer, med hvilken baggrund etc. Omvendt kan du ligeledes segmentere dem, der har været ansat i fem år, og se hvilke kvalifikationer de har. Sådanne indsigter kan give indikationer på, om du har fat i de rette kandidater, som du forhåbentlig kan holde på i flere år.

skal vi mødes
hos dig eller hos os? 

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt. 

hent gratis guide
4 trin til sikkert valg
af front-end-tool


Download guiden og læs mere om:

  • Vigtige krav du skal stille til din front-end
  • En effektiv måde til at vurdere potentielle BI-værktøjer
  • Hvordan alle brugeres behov bliver dækket
Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere