hvad er
data analytics?

 

Data Analytics (DA) er ikke nogen nyhed. Siden opfindelsen af tabeller og regneark har man lavet analyser og forsøgt at finde frem til nye indsigter. Men moderne softwareløsninger og analysemetoder har åbnet nye muligheder for flere indsigter og analyser på mere komplekse dataset.

Data Analytics er ikke et stykke software, men en proces hvorved man undersøger dataset for derigennem at finde frem til nye teorier og hypoteser. Afhængig af hvilken industri der er tale om, vil der være forskelligt data til rådighed. Den data man foretager sine analyser på, kan derfor både være kvantitativ og kvalitativ, og analyseteknikkerne vil i sagens natur være forskellige.

Data Analytics dækker over en række forskellige teknikker og bliver brugt i adskillige industrier. Her giver vi dig et overblik over Data Analytics, hvilke teknikker der bliver brugt samt et indblik i nogle af de industrier, der gør brug af DA.

 

hvilke industrier bruger 
data analytics

Data Analytics teknikker bliver brugt i langt de fleste industrier. Men i hvor høj grad industrierne gør brug af avancerede teknikker, er meget forskelligt. Der er også stor forskel fra industri til industri i, hvilke områder der foretages analyser på.

 

Produktion

Produktionsvirksomheder har en lang række aktiviteter, herunder lagerstyring, transaktioner og ordrer, som alle er potentielle datakilder, hvor der er mulighed for at optimere. Alle er indsigter, der kan lede til bedre planlægning og potentielt et løft i performance.

 

Gaming

Indenfor gaming-industrien bliver Data Analytics brugt til at få indsigter i brugeres præferencer, deres købsmønstre samt gaming-netværk.

 

Sundhedsvæsenet

Sundhedsvæsenet har et oftest et klart mål om at behandle så mange patienter som muligt – indenfor en budgetramme og samtidig med en bibeholdelse af kvaliteten. Det gøres blandt andet ved at lave dataudtræk fra instrumenter og maskiner for derved at kunne undersøge patientflow, behandling, og hvilket udstyr der bliver brugt på hospitaler.

 

Rejseindustrien

Rejseindustrien er kendt for deres lave dækningsbidrag på deres salg. Salgsvolumen er derfor i sagens natur nøgleordet, og målet er mersalg. For at lave bedre marketing og automatisere skræddersyede tilbud gøres der brug af social media-, weblog- og mobildata til at få indsigt i kunders præferencer. Dette giver mulighed for at målrette indsatser, gøre dem mere vedkommende for kunderne og derved øge indsatsens effektivitet.

 

Energimanagement

Særligt for produktionsselskaber er energiforbrug en betydelig post i budgettet. Derfor er Data Analytics brugt til energi-management, herunder smartgrids, energioptimering, distribution og bygningsautomatisering.

hvordan bruger man 
data analytics

Udover at lave simple funktioner i et Excel-ark, er der mere avancerede teknikker, der bliver brugt til at finde frem til værdifulde indsigter.

Flere virksomheder gør i dag brug af for eksempel data mining til at hakke sig igennem store datamængder for derigennem at finde sammenhænge og mønstre, machine learning til at finde mønstre i uoverskuelig og ustruktureret data samt predictive analytics til at forudsige fremtidige hændelser og se ind i fremtiden.

hvor er data analytics
på vej hen?

Der er ingen tvivl om, at Data Analytics er et område, der er i rivende udvikling – i takt med at virksomheder og organisationer har nemmere adgang til data. Men det, der virkelig driver udviklingen, er et ønske om at optimere drift, effektivisere processer og finde nye muligheder for vækst.

skal vi mødes
hos dig eller hos os? 

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt. 

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere