business intelligence (BI) gør data til viden 
og viden til værdi

 

BI handler om at gøre data i en virksomhed til brugbar viden og efterfølgende konvertere denne viden til værdi. BI er at gøre brug af de mange data, der skabes i organisationer, således der kan træffes bedre beslutninger hurtigere og med færre ressourcer.

Overvejer du også, hvor BI kan styrke din forretning? Så anbefaler vi, at du læser med her på siden og bagefter henter vores guide til, hvordan du får succes med BI. Du finder guiden her. 

Konsulenter

+130 datadrevne
konsulenter

Kunder

+800 data-ambitiøse
kunder

Projekter

+1200 fuldførte
projekter

hvor stiller du skarpt
med business intelligence?

Hos os er business intelligence koncentreret omkring fire centrale udbytter, som vores kunder når ved hjælp af BI. Sammen laver vi en analyse af din forretning og stiller skarpt på dine fokusområder, så din BI-løsning kommer til at understøtte præcis dine mål.

 1. Øge virksomhedens performance
 2. Træffe bedre beslutninger med færre ressourcer
 3. Styre virksomhedens vækst
 4. Reducere omkostningerne

Genkender du et eller flere af disse punkter, så er du godt på vej til at styrke din forretning. Book allerede et møde med os nu, så sikrer vi, at du kommer helt rigtigt i gang.

hent gratis guide
5 enkle trin til 
succes med dit BI-projekt

 
Læs guiden og bliv inspireret til:

 • Hvor du skal starte for at få succes med BI
 • Hvordan du vælger den rigtige front-end
 • Hvad du skal gøre for at forankre projektet i din organisation

 

fra data til viden

Det er nødvendigt at tage udgangspunkt i virksomhedens forretning og situation, og derefter skabe den datamodel, der passer til.

For at vi kan gøre data til viden og dele det med medarbejdere i virksomheden, må vi nemlig lægge et forretningsmæssigt perspektiv ned over data. Data fra forretningskritiske systemer samles og sættes oftest i en forretningsmæssig kontekst gennem et såkaldt data warehouse - altså, hjertet i en BI-løsning. Det er her data går fra at være uoverskuelige tabeller i avancerede systemer til at være forretningsobjekter, som brugerne i forretningen kan genkende. Med andre ord giver en stærk BI-løsning virksomheden mulighed for at gå fra mavefornemmelser til et datadrevet beslutningsgrundlag. 

fra viden til værdi

Når BI-software understøtter beslutningsprocesserne i virksomheden, bliver data ikke blot til viden, den bliver til viden, som giver værdi.

Dette sker, når menneskerne i organisationen kommer til at arbejde med viden gennem værktøjer, der er visuelle og lette at arbejde med. Den slags værktøjer kalder vi for front-end værktøjer. De er en central del af en BI-løsning sammen med metoder, processer, arkitektur og platformen.

Læs mere om, hvordan nogle af vores kunder i dag anvender business intelligence software til at hjælpe deres forretning. Læs vores cases

se videoen
bliv klog på BI

Vinklerne er mange og forskellige.
Vi har bedt 3 af vores kolleger sætte ord på,
hvad de forstår ved business intelligence.


"Vi har 35 forretningsenheder spredt over hele Europa, og vi havde brug for en måde, hvor vi præcist og effektivt kunne opdatere dataene fra disse datterselskaber til virksomhedens finansielle model.
 Business intelligence giver os mulighed for at gøre præcis dette, men også meget mere."

 

Bo Lynggaard, koncernøkonomichef, Hedeselskabet 

BI på tværs
af forretningen   

Via vores BI-software kan vi løfte din forretnings performance til et højere niveau på et strategisk, taktisk og operationelt niveau. Det betyder, at den samme løsning kan anvendes på mange forskellige måder, alt efter hvor du er i virksomheden.

Lad os sammen tale om, hvordan vi kan hjælpe jer med BI, så I kan udleve ambitionerne om at blive datadrevet. Book allerede et møde med os nu, så sikrer vi, at du kommer helt rigtigt i gang.

 

 • Rapportering
 • Dashboards og scorecards
 • Data mining
 • Understøtte budgettering og forecast
 • Konsolidering af forskellige kilder
 • Analyser og data discovery

 

stadig i tvivl om
hvad BI er?

Kort sagt betyder business intelligence at bruge data intelligent til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Men hvor starter det? Big data er et buzzword mange er bekendte med: Nemlig de store mængder af data, der konstant skabes i og omkring virksomheden, men som vi ikke umiddelbart ikke arbejder struktureret med endnu.

Det er her business intelligence kommer ind i billedet. Med en udforskende tilgang giver de rette BI-værktøjer mulighed for at gå på opdagelse i data for at finde mønstre og sammenhænge. Mønstre, som gør mennesker klogere. Netop de mennesker, som træffer vigtige forretningsmæssige beslutninger.

Business intelligence software, front-end tools, data warehouse, BI kube, ETL tools. Listen af termer er lang. Men det er vejen mod en succesfuld BI-løsning ikke nødvendigvis.

BI-værktøjer
og self-service

Arbejdet med business intelligence kræver de rette kompetencer, men det handler i lige så stor grad om det rette mindset og det helt rette værktøj. Med såkaldte front-end-værktøjer er det muligt på let og intuitiv vis at visualisere data, så alle forstår budskabet. Og her er alternativerne til det klassiske lagkagediagram mange. Samtidig bruges front-end værktøjet til at bygge dynamiske dashboards. Dashboards er forretningens svar på et instrumentbræt: Hvilke lamper lyser og hvilke knapper skal vi skrue på? Det er et overblik over dine målsætninger og KPIer - ja, alt det du gerne vil måle på - og som konstant opdateres i takt med at nye data kommer ind. På den måde har I konstant overblik over hvor forretningen er pt, og hvor I gerne vil hen.

Blandt de mest populære BI-tools tæller Tableau, Qlik, Power BI og Alteryx. Målet er at give brugerne magten til at lave deres egne analyser, også kaldt self-service BI. Først er det dog vigtigt at få overblik over hvilke behov, datakilder og datatyper der er tale om. Ofte vil det være relevant at samle data fra virksomhedens kilder i et data warehouse, hvorfra brugerne kan trække data ind i et BI-værktøj til analyser og visualisering.

 

BI consulting
rådgivning fra start til slut

Sådan griber vi opgaverne an
Vi tager altid udgangspunkt i din virksomheds forretning og situation, og efter vi har lært dig at kende, er vi klar til at skabe den datamodel, der afspejler netop din virksomhed. Vi hjælper dig med at kortlægge fortiden, diagnosticere nutiden og forudsige fremtiden, så du træffer beslutninger gennem intelligent og aktiv brug af data. Når dataene er på plads, handler det om at vælge det rette front-end-værktøj, hvor data visualiseres på en let og intuitiv måde, så alle forstår budskabet. 

Mød branchens mest kompetente konsulenter
Vores konsulenter har mange forskellige kompetencer, og de kan hjælpe dig med alt fra A-Å. Vi har blandt andet specialiseret konsulenter inden for SQL, Tableau og Alteryx, som altid står klar til at hjælpe dig. Hos Inspari er vi altid opdateret på nyeste teknikker, og vi tilbyder forskellige efteruddannelser til vores konsulenter, så de altid står klar med nyeste viden - viden der kan hjælpe dig med finde mønstre og sammenhænge i dit data, som du efterfølgende kan træffe forretningsmæssige beslutninger ud fra.

skal vi mødes
hos dig eller hos os? 

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt. 

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere