kursus i
datavisualisering 

Datavisualisering er klar kommunikation af data. Kurset henvender sig til dig, der i dag arbejder med visuelt at kommunikere viden fra fx en business intelligence-løsning, ledelsesrapportering eller andre former for virksomhedsdata.

tableau dashboard

lav stærke præsentationer
med dit BI-værktøj

Arbejder du med opbygning af Excel-ark, udarbejdelse af rapporter eller i dynamiske self-service BI-værktøjer. På kurset tager vi udgangspunkt i din hverdag og går i detaljen med konkrete eksempler og værktøjer.

 

 

hvad får du
ud af kurset?

Vi har alle Word på vores computer, men det gør os ikke nødvendigvis til fantastiske forfattere. Excel eller et andet BI-værktøj gør os heller ikke automatisk til analytikere eller eksperter i at kommunikere viden. Det forudsætter i alle tilfælde et grundlæggende kendskab til virkemidler, data, budskab og modtager.

Datavisualisering bliver stadig mere relevant i takt med, at data får større betydning for virksomheder og organisationer. Der ligger megen værdi gemt i vores data.

Desværre er manglende datavisualisering ofte en begrænsning for udbredelse af den viden, der ligger i vores data. Ofte præsenteres data uden hensyntagen til målgruppen og til de spørgsmål, vi søger svar på i vores data. Og alt for hyppigt anvendes datavisualisering og grafiske elementer så tilfældigt, at viden går tabt i effekter, der ikke bidrager med værdi, men blot slører budskabet.

Kurset tager udgangspunkt i Best Practice inden for datavisualisering. Vi tilstræber 1/3 teori, 1/3 best practice og 1/3 case-arbejde. Vi har kombineret viden fra nogle af eksperterne inden for feltet med praktiske eksempler skabt via vores egen erfaring med business intelligence. Vi går i dybden med det teoretiske grundlag for forståelse af data, således at de grundlæggende elementer er på plads. 

Endvidere diskuterer vi elementerne i en designproces, og derefter arbejder vi videre med de forskellige grafiske elementer og hvorledes de bedst anvendes. Endelig kommer vi omkring opbygning af effektfulde dashboards.

 

 

 

hvad indeholder
datavisualiseringskurset?

Kurset er opbygget, så der vil være en god del undervisning kombineret med hands-on cases. Vi tager udgangspunkt i fiktive cases, som vi bearbejder ved at lave egne wireframes (skitser).

Arbejdet foregår ikke i et specifikt BI-produkt, men på tavle og med papir og blyant. Uanset hvilket BI-produkt, du arbejder med til hverdag, vil du således få god inspiration og viden omkring visualisering med hjem.

  • Hvorfor datavisualisering?
  • Designprocessen
  • Valg af de rette visuelle virkemidler
  • Fremhæv data gennem forenkling
  • Skab fokus de rigtige steder
  • Udfordringer og faldgruber i visualisering
  • Øvelser

 

for yderligere
info om kurset

Kim Singha Bryndum

Head of Division

M: +45 53 78 70 29

@: ksb@inspari.dk

praktisk
info

Aarhus

25. april

Kursussted: Skæringvej 88, 8520 Lystrup

København

4. april

Kursussted: Agiltevej 21, 2970 Hørsholm

Pris kr. 3.800 ekskl. moms.
Ved flere deltagere fra samme virksomhed på de åbne kurser, tilbyder vi 15% rabat på yderligere deltagere.

Kurset er fra kl. 9.00-16.00 (vi starter med morgenmad kl. 8.30)

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere

Årets største event om data

Data Day ’19 sætter fokus på, hvordan virksomheder kan udnytte de nye forretningsmuligheder, der opstår i samspillet mellem mennesker, data og forretning.

Læs mere og tilmeld dig her