det rigtige fundament
 
øger samarbejde og værdien af BI 

 

OK ville gerne skabe en stærk BI-platform, så organisationen fik bedre indsigt i sine data og samtidig var bedre rustet til løbende at få mere værdi ud af sine data. 

case / ok amba

OK er et dansk andelsselskab ejet af ca. 17.000 kunder og forhandlere. OK har hovedkontor i Viby ved Aarhus. De har mere end 670 tankstationer og er Danmarks mest solgte benzinmærke. OK forsyner desuden boligejere, landbrug og erhvervsliv med olie, biobrændsel, naturgas, el, varmepumper og solceller. 

 

det ledte
ok amba efter

OK stod over for den udfordring, at de gerne ville begynde at anvende Microsofts Business Intelligence (BI) platform for hurtigere at kunne skabe viden i forretningen. OK havde gennem længere tid opnået indsigt i platformen, men ønskede at få hjælp udefra - i forbindelse med implementeringen.

den implementerede
løsning

OK og Inspari indgik samarbejde i slutningen af 2011 med det formål, at Inspari skulle hjælpe OK med at komme i gang med Microsoft BI-platformen - med afsæt i best practice. Det betød afdækning af infrastruktur, pilotprojekter, undervisning i PowerPivot, opsætning af Best Practice Framework mv. Alt sammen for at sætte OK i stand til, på bedst mulig måde, at arbejde med en solid løsning, hvor fundamentet var det helt rigtige.

En række af Insparis standarder - såsom standardkurser, BI-metode, udviklings framework mv. bidrog væsentligt til, at denne proces blev effektiv og lærerig. Samtidig skabte OK og Inspari i fællesskab en dialog omkring, hvorledes Business Intelligence-projekter i fremtiden skulle drives hos OK.


det fik ok 

ud af løsningen

OK har i dag en komplet Microsoft Business Intelligence platform, der giver dem mulighed for at gøre data til viden og bringe denne helt ud til de relevante brugere.

Superbrugerne kan selv arbejde med deres egne PowerPivot modeller, og disse kan efterfølgende gøres tilgængelige for hele forretningen. Derved er der skabt en platform, der indbyder til et godt samarbejde mellem forretningen og it, hvor begge bidrager til, at værdien af fremtidens BI platform kan opnås.

vil I gå
fra a til BI? 

Brug data intelligent 
...til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Med det rette BI-værktøj kan I gå på opdagelse i jeres big data for at finde mønstre og sammenhænge. Så I kan få indsigt i det der betyder noget for jeres forretning, hvad enten det er at matche kunder og varer, forudsige stop i abonnementer eller optimere produktionslinjen.

Læs mere: Business intelligence (BI)

Arbejder I ud fra én sandhed?
Saml data fra virksomhedens kilder ét sted før I skal i gang med de vigtige analyser. Microsoft SQL Server anvendes af mange virksomheder til at håndtere forskellige typer af databaser. I Inspari er vi specialister i anvendelse og optimering af Microsoft SQL Server samt opbygning af mindre og store data warehouses.

Læs mere: Microsoft SQL server

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere