effektiv budgettering
og indsigt i salgsdata

Toyota er kendt for kvalitetsbiler og effektiv bilproduktion. Inspari har hjulpet Toyota til et endnu bedre overblik over finanser, forretning og salgsdata.

case / toyota

For nogle år siden stillede økonomidirektøren i Toyota Danmark det indlysende spørgsmål: 
Hvad tjener vi pengene på? Og hvad bruger vi dem på?

Enkle og centrale spørgsmål for enhver organisation. Men svaret var ikke så ligetil i en virksomhed med 67 medarbejdere, 25 forskellige kostcentre, mere end 68 forretninger over hele landet og et forholdsvis kompliceret setup med pakkepriser, tilbehørspakker, servicetilbud og loyalitetssystemer.

"Toyota er verdensmestre, når det gælder lean management og just in time. Så det var paradoksalt, at vi ikke havde styr på de tonsvis af data, der er i sådan en organisation", siger økonomidirektør Henrik Jørgensen.

Det skulle der gøres noget ved.

"Vi scannede markedet for at finde en leverandør, der kunne sætte en ordentlig proces op og hjælpe med at strukturere vores behov og processer", siger Henrik Jørgensen.

"Toyota er verdensmestre, når det gælder lean management og just in time. Så det var paradoksalt, at vi ikke havde styr på de tonsvis af data, der er i sådan en organisation"

Henrik Jørgensen, økonomidirektør, Toyota

ud med arbejdskrævende
excel-ark

Efter et par møder med Inspari havde Toyota en model på plads efter devisen: Tænk stort og start småt.

Her nogle år efter er virksomheden kommet meget langt med den overordnede plan om at få samlet data fra en lang række processer og indføre et centralt værktøj til at lægge budget, Adaptive Planning.

- Før havde vi en række selvudviklede systemer i regneark, som det tog bunker af tid at ajourføre og konsolidere. Med Adaptive Planning har vi fået en strømlinet proces, der sparer mange arbejdstimer hos medarbejderne og ikke mindst for mig selv, når vi skal lave budgetter og forecast, siger økonomidirektør Henrik Jørgensen.

Toyota Danmark følger strategien om små, meningsfulde skridt. Efter udarbejdelse af budgetter er blevet lettere med en betydelig højere kvalitet end tidligere, handler det næste skridt om at få overblik over de aktuelle transaktioner

 

hvad trigger
kunderne?

Et af værktøjerne er præsentationsværktøjet QlikView, hvor medarbejderne med få klik kan danne lige det overblik, de har brug for. Det er en klar motivationsfaktor for medarbejderne.

- Vi har flere projekter i gang, som skal hjælpe os med at forstå vores forretning endnu bedre. De bliver implementeret i de kommende måneder og det vil give os store gevinster. Men vi har allerede nu fået et rigtigt godt grundlag, siger Henrik Jørgensen og tilføjer:

- Bagefter skal vi i gang med et af de store forretningsmæssige spørgsmål: Hvad er det, der trigger kunderne til at købe? Og hvordan kan vi holde dem i Toyota-familien.

Mere end 40 medarbejderne i Toyota Danmark skal bruge Business Intelligence i det daglige arbejde, og halvdelen af dem har allerede taget værktøjerne til sig.

- De har fået meget lettere værktøjer til at løse deres opgaver med og kan allerede se gevinsterne i det, siger Henrik Jørgensen og tilføjer:

- Inspari har leveret et meget tilfredsstillende arbejde, og de løsninger, vi har fået, er gode til os. De giver et godt overblik. Nu skal vi bare have dem indarbejdet i det daglige. 

vil I gå
fra a til BI?

Brug data intelligent
...til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Med det rette BI-værktøj kan I gå på opdagelse i jeres big data for at finde mønstre og sammenhænge. Så kan I få indsigt i det der betyder noget for jeres forretning, hvad enten det er at matche kunder og varer, forudsige stop i abonnementer eller optimere produktionslinjen.

Læs mere: Business intelligence (BI)

Hold kompetencerne i top-form
Bliv inspireret af de nye muligheder og få hands-on-træning samt gode råd fra Insparis specialister. Uanset, om du arbejder med visualisering af data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klar til at gøre dig endnu skarpere på vores forskellige kurser.

Læs mere: Kurser og events

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere