graduate case 2018
no woman should
die giving life

 

Hver dag dør 800 kvinder og 14.000 børn under graviditet eller fødsel – og det er NGO’en Maternity Foundation, med Kronprinsesse Mary som protektor, sat i verden for at ændre.

Under mottoet ’No woman should die giving life’ har Maternity Foundation skabt den digitale løsning, The Safe Delivery App, til jordemødre og fødselshjælpere i verdens fattigste lande uden adgang til moderne hospitalsudstyr. The Safe Delivery App gør en vital forskel for jordemødre og fødselshjælpere, når de sammen med den fødende kvinde kæmper for at bringe nyt liv til verden under svære vilkår.

Tak til Maternity Foundation for at være årets graduate case 2018 i Inspari. Her er resultatet af et stærkt samarbejde, som - selvom graduate-casen er afsluttet - måske først lige er begyndt.

 

inspari 
graduate
case

 

Om Inspari graduate case 
I 2018 donerede Inspari et BI-projekt til en NGO eller velgørenhedsorganisation, og her faldt valget på Maternity Foundation. Udstyret med 500 gratis timer og et tårnhøjt ambitionsniveau dykkede de syv Inspari-graduates ned i data for at finde netop de indsigter, som ultimativt kunne redde liv.

Sådan faldt valget på Maternity Foundation
Vejen til at blive centrum for årets graduate-case gik gennem de sociale medier. I en række opslag på både LinkedIn og Facebook søgte Inspari efter organisationer, som de syv graduates kunne kaste deres kærlighed efter. Og på Mors dag 2018 kunne gruppen offentliggøre samarbejdet med Maternity Foundation.

scope & en fælles retning
for BI-projektet

Maternity Foundation og Inspari graduates holdt en række workshops for at skabe en fælles forståelse for indsigter fra appen og for at sikre en fælles retning for BI-projektet. Først og fremmest skulle de helt grundlæggende data frem i lyset ift. antal downloads fordelt på lande og hvor mange, der bruger appen aktivt, og samtidig var det ligeså vigtigt at få dybere indsigt i geografiske og demografiske forskelle på de kliniske fagområder.

Scopet for projektet blev derfor at skabe user stories på baggrund af data i appen. Med disse indsigter vil Maternity Foundation eksempelvis kunne identificere kompetence-gap og bruge denne viden til at videreudvikle appen og forhåbentlig fjerne dette gap – og ultimativt redde liv.

En klassisk user story er fortællingen om den typiske jordemor fra Laos, som varetager omkring 20 fødsler på sin klinik hver måned, og som især bruger appen til at øge sin viden inden for forebyggelse af infektioner og håndtering af forblødninger hos moderen. Summen af disse indsigter kan identificere eventuelle kompetence-gap, som Maternity Foundation både kan bruge til lokale projekter for at sikre bedre uddannelse i specifikke kliniske fagområder, men selvfølgelig også i arbejdet med The Safe Delivery App.

hjerter & hjerner bag
the safe delivery app 


Selv i verdens fattigste og mest øde egne er mobiltelefonen både vidt udbredt og et helt vitalt værktøj i hverdagen. The Safe Delivery App er skabt i samarbejde med Københavns Universitet og Syddansk Universitet og indeholder guidelines, animerede videoer, action cards til håndtering af forskellige situationer og ikke mindst uddannelsesprogrammet, MyLearning, som træner og dygtiggør fødselshjælpere. Hver gang appen bliver brugt, bidrager data med en ny bid af den samlede fortælling om user stories fra hele verden.

Bag indholdet af appen står et klinisk hold af læger og jordemødre, som udvikler moduler og nye features baseret på grundig klinisk research og retningslinjer. Med indsigten i brugen af appen kan de fremadrettet evaluere og sammenligne resultater på tværs af lande og kontekster.

 


Vores digitale løsning, The Safe Delivery App, bruges på tværs af mange lande i Afrika og Asien. Det er helt essentielt for os, at vi kan indsamle, behandle og kommunikere data omkring dens brug.
Det data-dashboard, som Insparis graduates har været med til at udvikle sammen med andre partnere, er allerede et utroligt nyttigt redskab for os - det hjælper os til at fokusere vores arbejde og træffe evidensbaserede beslutninger, når vi eksempelvis starter op i et nyt land. Det kommer til at gøre en stor forskel i vores arbejde for at redde endnu flere mødre og spædbørn ude i verden.


Anna Frellsen, CEO, Maternity Foundation


når et dashboard
gør et liv til forskel


Det endelige resultat af BI-projektet er et dashboard, som visuelt giver en fantastisk indsigt i The Safe Delivery App – både fordelt på geografi og med mulighed for at dykke ned i data, som ikke var tilgængelige før. For Maternity Foundation betyder dashboardet også, at de nemt og hurtigt kan give eksisterende og nye samarbejdspartnere indsigt i brugen af The Safe Delivery App. Samtidig betyder dashboardet, at det ellers meget ukonkrete data bliver meget konkret, visuelt og ikke mindst brugbart for den enkelte hos Maternity Foundation.

lokale data skaber
lokale resultater

Maternity Foundation har fået indsigt i globale og lokale adfærdsmønstre, så organisationen nu kan måle specifikt på, hvordan jordemødre på tværs af jorden bruger appen forskelligt, fordi tallene er sammenlignelige. Derfor kan de eksempelvis igangsætte lokale projekter med fokus på jordemødre i en specifik del af et land, som ifølge data har udfordringer i bestemte faser af en fødsel eller som oplever særligt mange komplikationer i bestemte faser. Her kan Maternity Foundation nu sætte ind med målrettede indsatser.

datadrevet fundraising
med hjertet på rette sted

Det nye dashboard giver samtidig Maternity Foundation helt nye muligheder for afrapportering til samarbejdspartnere og donorer. Med den nye og forbedrede indsigt kan Maternity Foundation lettere fortælle og visualisere den positive impact, appen har haft på et specifikt område – og det bidrager til fortællingen om den forskel, appen gør, og hvorfor de nye, potentielle midler kommer til at gøre en forskel. 

BI-løsningen
teknisk set

  • Dashboard med de vigtigste KPI'er og geomapping
  • Embedded Qlik Sense til forretningsbrugerne
  • Datadrevet forretningsmodel
  • Data fra The Safe Delivery App opbevares i Microsoft Azure 

vil I gå
fra a til BI?

Brug data intelligent
...til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Med det rette BI-værktøj kan I gå på opdagelse i jeres big data for at finde mønstre og sammenhænge. Så kan I få indsigt i det der betyder noget for jeres forretning, hvad enten det er at matche kunder og varer, forudsige stop i abonnementer eller optimere produktionslinjen.

Læs mere: Business intelligence (BI)

Hold kompetencerne i top-form
Bliv inspireret af de nye muligheder og få hands-on-træning samt gode råd fra Insparis specialister. Uanset, om du arbejder med visualisering af data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klar til at gøre dig endnu skarpere på vores forskellige kurser.

Læs mere: Kurser og events

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere