datavisualisering 
understøtter processoptimering i produktionen


”Hvordan skal vi forbedre vores produktion, når vi ikke kan bruge vores data til noget?”

Sådan spurgte KMC i Brande sig selv, da de var ved at arbejde med procesoptimering. Og det blev startskuddet til at bruge BI og datavisualisering aktivt i hverdagen. 

 

case / kmc amba

KMC er en af verdens førende producenter af kartoffelbaserede ingredienser til fødevarer og andre forbrugerprodukter. Hvert år anvender KMC knap 1 mio. megaton kartofler til sine produktioner i Brande, Karup og Toftlund, og investerer løbende i ny procesteknologi og fødevaresikkerhed.

det ledte
kmc amba efter

Som produktionsvirksomhed skaber KMC meget data, men data var ikke gjort til forretningsviden, der kunne udnyttes. Og i jagten på at øge performance og reducere omkostningerne var virksomheden indstillet på at foretage en rationel investering.  

 

 

den implementerede
løsning

Løsningen skulle være fleksibel på den ene side men samtidig forretningsorienteret og let tilgængelig. Derfor blev løsningen et data warehouse, hvor data blev gjort til forretningsviden i kombination med QlikView, der gav brugerne den maksimale fleksibilitet. Denne løsning gav et dybdegående indblik i produktionen og dermed muligheden for at optimere de forskellige steps og processer. Løsningen blev til i tæt samarbejde mellem forretnings- og udviklingskonsulenter fra Inspari og passionerede medarbejdere fra KMC.

 


det fik kmc 

ud af løsningen


Resultatet af løsningen er, at KMC nu har fået mulighed for at skabe en helt ny viden, som de ikke var i stand til før. 
Ved at de nu kan kombinere data, så genereres der hurtigt brugbar viden, som danner grundlag for at optimere processer i produktionen.

vil I gå
fra a til BI?

Brug data intelligent
...til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Med det rette BI-værktøj kan I gå på opdagelse i jeres big data for at finde mønstre og sammenhænge. Så kan I få indsigt i det der betyder noget for jeres forretning, hvad enten det er at matche kunder og varer, forudsige stop i abonnementer eller optimere produktionslinjen.

Læs mere: Business intelligence (BI)

Hold kompetencerne i top-form
Bliv inspireret af de nye muligheder og få hands-on-træning samt gode råd fra Insparis specialister. Uanset, om du arbejder med visualisering af data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klar til at gøre dig endnu skarpere på vores forskellige kurser.

Læs mere: Kurser og events

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere