syddansk erhvervsskole anvender data
til at forebygge frafald

 

Med et mål om at højne gennemførselsprocenten hos eleverne har Syddansk Erhvervsskole skabt en datadrevet kultur, hvor de anvender de store mængder af data, som skolen indsamler hver dag, til at sige noget om, hvor mange der er sandsynlighed for, dropper ud, og hvem risikoen er størst ved. Derudover får de en indsigt i, hvad de skal gøre for at forebygge frafaldet, eksempelvis hvilke indsatser der skal målrettets den enkelte, hvilke insatser der skal igangssættes overordnet og på hvilke tidspunkter.

Som en del af dette arbejde bruger Syddansk Erhvervsskole machine learning og de såkaldte churn-analyser, som fortæller hvilke elever, der er i overhængende fare for at droppe ud, hvorfor de er i farezonen, og hvad Syddansk Erhvervsskole kan gøre for at forebygge frafald.

udfordringer
for erhvervsskolerne

Med et øget fokus på frafaldsprocenten og et krav fra regeringen om at få flere elever til at gennemføre erhvervsuddannelserne er Syddansk Erhvervsskole gået aktivt ind i kampen for at højne deres gennemførelsesprocent. Det er dog en kamp, der er svær at gøre ret meget ved, hvis man ikke har indsigt i eleverne. Har man det, er der derimod meget man kan gøre, for at sænke frafaldsprocenten.

den datadrevne
erhvervsskole

 

Hvem er risikoen størst hos
Syddansk erhvervsskole har 5.100 elever, og der er indsamlet data på hver enkel af dem samt på mange andre elever fra tidligere årgange. Tidligere har de først fået indsigten i de frafaldne elever, når de er faldet fra, men ved at sammenholde deres store mængder af data kan de forudse nye elever, som er i overhængende fare for at falde fra, og dette kan de aktivt gå ind og handle på.

 

Nye tiltag så uddannelsen gennemføres
Grundet machine learning og churn-analyser kan Syddansk Erhvervsskole nu identificere og være proaktive omkring elever, der er i højrisikogruppen for at droppe ud af uddannelsen. De kan være opmærksomme på den respektive elev i form af fravær og personens handlinger, men de kan også indføre nye tiltag, der skal hjælpe eleverne med at gennemføre uddannelsen.

 


”Vi vil skabe de bedste rammer for, at vores elever bliver hos os og bliver Danmarks dygtigste. Ved at binde mennesker og teknologi sammen får vi det bedste fra begge verdener.
Med vores churn-analyser får vores kontaktlærere et faktabaseret værktøj til at skabe dialog med den enkelte elev. Samtidig kan vi sørge for at videreføre netop de aktiviteter, der gør en forskel for eleverne i deres hverdag”

Anja Domaiski, direktionsassistent, Syddansk Erhvervsskole

machine learning
i syddansk erhvervsskole
teknisk set 

Løsningen til Syddansk Erhvervsskole omfatter et tillægsmodul til deres eksisterende data warehouse i form af en Machine Learning motor, der eksekverer og gennemfører en række prediktive analyser og sender resultaterne tilbage til deres data warehouse. Resultaterne omfatter en række deskriptive variabler med forskellig vægt samt en samlet model, der kan anvendes til at forudsige et frafald hos respektive elever. Derudover bliver resultaterne vist i et dashboard, hvor data bliver præsenteret visuelt og let forståeligt, så kontaktlærere der ellers ikke er vant til at arbejde med data, kan forstå det og handle på det. Ved hjælp af denne løsning er Syddansk Erhvervsskole i stand til delvis at identificere hvilke elever, der er i høj risiko for at droppe ud og samtidig forklare, hvorfor de netop er så sandsynlige for at droppe ud.

  • Dataintegration
  • Data warehouse
  • Machine learning
  • Qlik Sense dashboard

skal vi mødes
hos dig eller hos os? 

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt. 

vil I gå
fra a til BI?

Brug data intelligent
...til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Med det rette BI-værktøj kan I gå på opdagelse i jeres big data for at finde mønstre og sammenhænge. Så kan I få indsigt i det der betyder noget for jeres forretning, hvad enten det er at matche kunder og varer, forudsige stop i abonnementer eller optimere produktionslinjen.

Læs mere: Business intelligence (BI)

Hold kompetencerne i top-form
Bliv inspireret af de nye muligheder og få hands-on-træning samt gode råd fra Insparis specialister. Uanset, om du arbejder med visualisering af data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klar til at gøre dig endnu skarpere på vores forskellige kurser.

Læs mere: Kurser og events

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere