business
intelligence skaber 
transparens og fælles forståelse

Et fælles referencegrundlag giver ensartethed. Eksempelvis tilfører en fælles data-platform organisationen øget transparens og viden om, hvem og hvor dataene kommer fra. Den fælles forståelse af, hvad det er, der skaber hvad, og de ensartede tilgange til dataanalyse er en styrke

case / interdan

Interdan, forhandler af blandt andet Peugeot, Chevrolet og Mitsubishi i Danmark, har fået overblik over tallene for koncernens 13 selskaber. Nu kan alle se, hvilke dele af forretningen, der betaler sig – og hvad der koster penge.

det ledte 
interdan efter

Transformation af virksomheden til en sammenhængende, gennemsigtig og cost-effektiv koncern. Det var udfordringen hos bilhuset Interdan efter ny direktør og ny strategi med fokus på konsolidering og ensretning af koncernen. 

den implementerede
løsning

Et business intelligence-projekt, der organiserede Interdans mange små selvstændige virksomheds-øer til en samlet og transparent virksomhed. Ledelse og bestyrelse fik et samlet overblik over forretningens aktiviteter - og konsekvenserne. Undervejs viste det sig, at BI i sig selv var et indlysende redskab til at understøtte den proces. ”BI-projektet var en øjenåbner og et redskab til at gå videre med at skabe gennemsigtighed”, siger Projektchef Claus Kenberg, der selv har en fortid som it-konsulent og senior projektleder, så for ham var det afgørende, at Interdan havde ejerskab og styring med BI-projektet hele vejen. "Inspari måtte ikke bygge noget, som vores it-afdeling ikke havde forstået og godkendt. Det er vigtigt, at vi også fremover selv har den viden, der skal til”.


det fik interdan
 
ud af løsningen

”Styring af både likviditet, indkøb og lager er blevet forbedret, og så har det ikke mindst skabt transparens. BI-projektet har skabt værdi. I dag ved alle, hvordan det går i de andre selskaber, og de kan se hvordan deres egne KPI´er hænger sammen med andre dele af virksomheden. BI har medvirket til at skabe en one-company-kultur”, siger Claus Kenberg (bemærk, Claus Kenberg er ikke længere i Interdan, men løsningen lever videre i bedste velgående).

vil I gå
fra a til BI?

Brug data intelligent
...til at træffe bedre beslutninger i forretningen. Med det rette BI-værktøj kan I gå på opdagelse i jeres big data for at finde mønstre og sammenhænge. Så kan I få indsigt i det der betyder noget for jeres forretning, hvad enten det er at matche kunder og varer, forudsige stop i abonnementer eller optimere produktionslinjen.

Læs mere: Business intelligence (BI)

Hold kompetencerne i top-form
Bliv inspireret af de nye muligheder og få hands-on-træning samt gode råd fra Insparis specialister. Uanset, om du arbejder med visualisering af data i Tableau, Qlik eller Microsoft Power BI, så står Insparis eksperter klar til at gøre dig endnu skarpere på vores forskellige kurser.

Læs mere: Kurser og events

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere