ibm planning
analytics
- cognos tm1

IBM Planning Analytics er en stærk løsning til Financial and Operational Performance Management - baseret på den lynhurtige in-memory teknologi fra IBM Cognos TM1. Uanset om din virksomhed har behov for 5 brugere eller flere tusinde brugere kan løsningen dække alle behov. Og fleksibiliteten gælder også, hvad enten din virksomhed drømmer om en cloud-baseret løsning, hosting i et datacenter eller i eget miljø. Kort sagt: IBM Planning Analytics er skalérbart, hurtigt og tilpasningsdygtigt.

Brug en time sammen med en af vores konsulenter med speciale i Corporate Performance Management. Lad os sammen se på de muligheder, der ligger og venter – selvfølgelig med udgangspunkt i netop din organisation. 

vælg det rette tool 
til den rette opgave  

Vi ved godt, at de fleste medarbejdere i økonomiafdelingen elsker Excel. Her i Inspari elsker vi også Excel til rigtig mange (små)ting. Sagen er bare den, at jo flere gange du skal lave den samme opgave i Excel, jo mere værdi får du af at komme ud af Excel. Særligt i forhold til budgettering og forecasting. Excel er stærkt til ad hoc-opgaver, som fx små opgørelser og analyser. Budgetter derimod gentager sig, så hvorfor ikke optimere processen og lægge budgettet ind i IBM Planning Analytics? Når du gør det, vil du opleve, hvordan du kan optimere tidsforbrug og ressourcer i budgetprocessen.

Måske overvejer du budgetløsningen til dit ERP-system, eller måske drømmer du om at arbejde videre i Excel, som du er vant til og elsker? Overvej IBM Planning Analytics som dit dedikerede budgetværktøj.

budgettering og 
forecasting i ét tool

Udgangspunktet for enhver investering i software skal være et menneskeligt behov. Du skal derfor kigge på IBM Planning Analytics, fordi du ser en mulighed for at optimere eksisterende processer ift. automatisering og optimering – ikke fordi værktøjet er smart.

Vi kigger derfor altid på disse 3 parametre, når vi taler software med vores kunder:

/People – behov og kompetencer i organisationen
/Data – optimering og strukturering af eksisterende data 
/Business – målene med løsningen i form af forretningsværdi

Vores erfarne team af konsulenter kan stille de rette spørgsmål, så du får kvalificeret input til, om din organisation er klar til et stærkt værktøj til budgettering og forecasting.

hvilken løsning
matcher dit behov?

Sammen kan vi skabe den IBM Planning Analytics løsning, som passer til din virksomhed, fx:

IBM Planning Analytics: Den rene cloud-løsning med integreret Watson-teknologi til bl.a. Predictive analytics

TM1 Cloud: fuld Financial and Operational Performance Management uden analytics-delen

TM1 on-prem (i eget miljø eller i datacenter): fuld Financial and Operational Performance Management uden analytics på en fysisk installation

 

5 gode grunde til
ibm planning analytics

Med den stærke rygrad i form af TM1-motoren får du lynhurtige svar på meget komplekse spørgsmål, fx hvilke drivere, der er afgørende for virksomhedens succes, og hvornår et forecast er til rådighed for alle brugere via relevante kanaler, fx web, mobile enheder, etc. Her får du 5 gode grunde til at benytte IBM Planning Analytics (Cognos TM1): 

 1. Effektiv og forbedret budgetproces i et intuitivt værktøj med brug af færre ressourcer på tværs af organisationen
 2. Stærkt overblik i kraft af integrationen mellem budget og realiserede data fra virksomhedens systemer
 3. Forbedret ledelseskommunikation takket være et ensartet, opdateret og let tilgængeligt beslutningsgrundlag
 4. Kontinuerlig udvikling af budgetværktøjet uden om intern it
 5. Altid opdaterede systemer placeret i skyen med adgang fra både mobil og web

gode råd til 
implementeringsfasen

Nogle gange kan passionen og ambitionsniveauet overhale hverdagens virkelighed. Derfor får du her nogle gode råd til implementering af nye værktøjer, så du kan sørge for, at fx en ny budgetterings- og forecast-løsning ikke bliver et it-projekt, men derimod et behovsdrevet projekt.

 • Sørg for at alle de mennesker, der skal bruge løsningen ser formålet med den. Tiltro til datakvalitet er essentielt for succes.
 • Automatiser processer i små steps. Start med de vigtigste processer og sørg for, at de kører, før næste step.
 • Prioriterer tid og ressourcer til user adoption. Hvis økonomiafdelingen elsker den nye løsning, men inputgiverne ikke vil bruge den, får du ikke fuld valuta.
 • Brug de værktøjer og data, du allerede har tilgængeligt. Hvis du allerede taster fx HR-oplysninger ind i ét system, så investér ressourcerne i at kunne genbruge data. 
 • Vurdér, hvor langt ned i detaljen du vil automatisere og budgettere. Sæt realistiske mål, der passer til din organisation. 

hent gratis guide:
4 trin til rullende
budgettering uden
de 4 klassiske fejl

Download guiden og læs, hvordan du:

 • Finder de bedste argumenter for at få gjort op med årsbudgettet
 • Identificerer de rigtige drivere
 • Undgår at begå de 4 klassiske fejl i budgetteringsprocessen

skal vi mødes
hos dig eller hos os? 

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt. 

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere