hvad er IoT?
(internet of things) 

Internet of Things (IoT) er betegnelsen for et system af ting, der er forbundne via et computernetværk og derfor kan overføre data. Eller lidt mindre teknisk, så er det, at flere og flere produkter og enheder har Internetforbindelse indbygget, når de ”fødes”. At der er Internet i alt, og at alle produkter er koblet til Internettet og kan sende data afsted. Det kan være computerenheder, mekaniske og digitale maskiner og objekter, men også mennesker og dyr.


Men ét er det tekniske, noget andet er at omsætte IoT til ægte forretningsværdi. Når mulighederne er uendelige, kan begrænsningens kunst være den sværeste. Her får du inspiration til, hvordan andre har gjort IoT-projekter til både forretningsværdi og positive resultater på bundlinjen. Og du får inspiration til, hvordan du kommer godt i gang. 

sådan skaber du værdi 
med IoT 

 

Der er IoT overalt – fra en indopereret hjertemonitor, der løbende sender information om en persons hjerterytme til hospitalet, en vindmøllesensor, der indsamler data om møllens driftsstatus, som kan bruges til videre analyse af energiselskabet, eller en sensor på en vandmåler, som sender data tilbage om forbrug, så eksempelvis anormalitet hurtigt kan lokaliseres.

Med IoT kan du indsamle data i en hidtil uset grad, fordi dataindsamlingen sker automatisk og uden indblanding fra mennesker. Når du trækker data fra dine IoT-enheder ind i de rette analyseværktøjer, kan du dermed hurtigt handle på fakta og skabe endnu mere komplekse analyser af det, du måler på. 

hent gratis guide
og bliv klar til fremtidens BI


Hent guiden og få:

  • De 5 vigtigste råd til at komme rigtigt i gang
  • Use cases & inspiration fra andre virksomheder
  • en ordforklaring - hvad er hvad i de nye teknologier

fordele ved
internet
of things


En af de mange spændende muligheder med IoT er, at du kan komme hurtigt i gang. Afprøv dine hypoteser med en POC (en mindre version af den endelige løsning) og ændr til du har lavet det setup, som du vil skalere op til fuld størrelse.

  • Lave startomkostninger – både i forhold til enheder og POC
  • Hurtige resultater
  • Høj skalerbarhed
  • Realtid lig hurtige actions
  • Masser af muligheder i Microsoft Azure-baseret IoT

iot & de små marginaler
hos werosys


For konverteringsvirksomheden Werosys gør de helt små marginaler en stor forskel på bundlinjen. Virksomheden producerer intelligente maskiner til print af labels, som både kræver præcision og optimering af ressourcer. Derfor har virksomheden investeret i en IoT-løsning med en stærk business intelligence-løsning på toppen, så data konstant kan være en løftestang i produktionen.

sådan sparer affaldvarme
aarhus penge med IoT

Da AffaldVarme Aarhus i 2013 påbegyndte rejsen med at skabe en mere fleksibel platform til sine data, faldt valget på det skybaserede Microsoft Azure. Og dét valg banede vejen for at udbrede IoT i langt højere grad og dermed spare betragtelige summer, blandt andet fordi IoT-enheder er billige, skalerbare og mere agile i forhold til udvikling og dataanalyse.

skal vi mødes
hos dig eller hos os? 

 

Hvis du tænker, at tiden er inde til et møde eller et uforpligtende kald, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du udfylder bare formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde et godt tidspunkt. 

Privacy
Nu hvor du er landet her på siden, skal du vide, at vi sender en cookie i din retning. Den bruger vi til analyse og personalisering af indhold. Hvis du klikker på feltet 'JA' eller klikker videre på denne webside, accepterer du vores brug af cookies.
Ja / Nej / Læs mere